Nieuws

Bewegen & Voeding bij Fysio- en manuele therapie Overhees 22-02-2018

De praktijk gaat samenwerken met diëtistenpraktijk Rosella Berghuis.

Wat houdt dit in?

De fysiotherapeut zal een gericht bewegingsprogramma opstellen, met als doel:

 • Opbouwen conditie
 • Opbouwen kracht
 • Bewegen/afvallen

 

De diëtist geeft voedingsadviezen op maat bij:

 • Diabetes (suikerziekte)               
 • Verhoogde bloeddruk en/of hoog cholesterol-gehalte
 • Longfuntie problematiek
 • Overgewicht/ondergewicht
 • Voeding bij sporters
 • Osteoporose
 • Reumatische klachten
 • Specifieke vragen met voeding
 • Neurologische aandoeningen (bv MS)
 • Chronische pijnen

 

Wat kan onze praktijk u bieden in deze samenwerking:

 1. Intake met meet- en weegconsult bij de diëtist en voedingsadvies.
 2. Opstellen van een gericht bewegingsprogramma van 12 weken:
  a. 2 keer per week trainen in onze praktijk onder begeleiding van een fysiotherapeut.
  b. Eventueel extra Buitentraining Overhees:
      op donderdagmiddag van 16.00-18.00 uur op de atletiekbaan.
 3. Evaluatie na 12 weken door de diëtist en de fysiotherapeut.

 

Voor verder informatie en prijslijst kunt u contact opnemen met onze praktijk


 

 

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts 01-06-2017

Het blijkt uit een eerste inventarisatie (pilot in 2016) dat 84% flinke heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die Cure Tape heeft op het allergisch reachtie mechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huis het neurogene stelsel.

Hoe vaak tapen?

Uit de eerste evaluatie is gebleken dat na 1 x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna kan een nog beter resultaat opleveren, maar de daling van de klachten bij een derde tape is minder significant. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

Functional Squat metingen 08-05-2017

Met de functional squat kunnen de spieren van de bovenbenen worden getest en getraind.

In lig wordt er dezelfde beweging uitgevoerd die je bij een staande squat zou doen.
Met de functional squat kunnen er gerichte testen uitgevoerd worden en kan de kracht van de bovenbenen objectief worden gemeten. Vervolgens kan er na enige tijd van training opnieuw getest worden om te kijken of de kracht van de bovenbenen is toegenomen. Op deze manier kun je wat betreft de spierkracht gerichte doelen stellen en zien of deze objectief zijn behaald.

Op de functional squat kun je de gewichten en het aantal herhalingen instellen naar wat iemand op dat moment aankan en dus kan iedereen trainen op zijn of haar eigen niveau.

 

Fysio- en manuele therapie Overhees haalt de effectiviteits Plus-audit 2016-2017 09-06-2016

Fysio- en manuele therapie Overhees haalt de effectiviteits Plus-audit 2016-2017.
De praktijk blijft officieel een Plus praktijk voor zorgverzekeraar Achmea, Menzis en per 01-01-2017 VGZ.

Tijdens de effectiviteits audit wordt er gekeken naar de bedrijfsvoering van de praktijk. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek voldoet de praktijk aan de hoogste eisen van de zorgverzekeraars.
Circa 5% van de fysiotherapiepraktijken in Nederland voldoet aan deze criteria.

Claudicatio Intermittens (perifeer arterieel vaatlijden) of ook wel “Etalagebenen” 29-02-2016

Klachten

Er is sprake van Claudicatio Intermittens bij pijn, vermoeidheid, stijfheid, krampen en-of temperatuurverschillen in het been of de bilregio bij inspanning die verminderen in rust. Vaak herkennen mensen deze klachten wanneer zij tijdens het wandelen niet meer verder kunnen vanwege de klachten in de benen, maar na even rust weer net zo ver kunnen lopen. Een andere benaming in de volksmond is dan ook etalagebenen (het van etalage naar etalage lopen).

Oorzaak
Deze aandoening wordt veroorzaakt door verslechterde vaten als gevolg van arteriosclerose (aderverkalking). Voor diagnostiek kan er bij de huisarts middels een doppleronderzoek worden vastgesteld of er sprake is van verminderde doorstroom van de vaten in de benen.

Behandeling
Middels gerichte looptraining en krachttraining van de benen is aangetoond dat het lichaam nieuwe vaatjes kan vormen die met een omweg de spieren alsnog van zuurstofrijkbloed kunnen voorzien.

Het doel van de therapie is uiteindelijk om de loopafstand te vergroten, de pijntolerantie te vergroten, de conditie te optimaliseren en uiteindelijk de klachten te verminderen.

Afspraak
Met een verwijzing van de vaatchirurg of huisarts wordt u doorverwezen voor deze gerichte training.

Medical Taping Concept 01-09-2015

Medical Taping Concept

Fysio-en manuele therapie Overhees maakt gebruik van het Medical Taping Concept. Hierbij wordt elastische tape aangebracht op het lichaam van de patiënt. Spieren zijn, naast bewegingen, ook bepalend voor de bloed- en lymfe circulatie. De normale sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken en wordt hiervoor onder druk aangebracht. Dit brengt nadelige gevolgen met zich mee voor de bloed- en lymfe toevoer.

De liftende werking van de Medical Tape zorgt voor een drukvermindering op de huid. Daarom herstelt de bloed- en lymfe afvoer. De druk op de pijnreceptoren neemt af zodat bewegen weer prettiger aanvoelt. De Medical Tape ondersteunt de spieren in hun functie tijdens het bewegen zonder daarbij deze beweging te beperken.

Het Medical Taping Concept wordt gebruikt bij:

 • nabehandeling van blessures;
 • houding correcties;
 • klachten van overbelasting bij schouders, tennis-elleboog, golfer-elleboog of achillespees;
 • het reduceren van ontstekingen of vochtophopingen.


Medical Taping helpt ook goed bij hooikoorts.

Gratis haal- en brengservice 01-09-2015

Gratis haal- en brengservice

Fysio- en manuele therapie Overhees biedt zijn patiënten een gratis haal- en brengservice. Ziet u als patiënt geen kans om zelf naar de praktijk te komen, dan biedt de praktijk u deze service aan. In overleg met de receptie kunt u een afspraak maken.

Second opinion voor manuele therapie 01-09-2015

Second opinion voor manuele therapie

Bij Fysio-en manuele therapie Overhees is het mogelijk om een second opinion aan te vragen. Dit kan een patiënt aanvragen via zichzelf of via een verzoek van een huisarts of specialist. Onder een second opinion wordt verstaan: een onafhankelijke beoordeling van een klacht door een andere fysiotherapeut. Een second opinion kan het nuttig zijn als de patiënt twijfelt over de diagnose of als er onzekerheid is over de geboden behandeling. Een second opinion biedt de patiënt de mogelijkheid om nieuw inzicht te krijgen rondom de diagnose.

Nieuw in de praktijk: De Kinesis 01-09-2015

Nieuw in de praktijk: De Kinesis

Fysio- en manuele therapie Overhees maakt gebruik van de Kinesis. Dit is een doeltreffend trainingsapparaat waarbij het hele lichaam driedimensionaal, tegen weerstand, wordt getraind. Met een aantal gecombineerde bewegingen kunnen verschillende spiergroepen tegelijk worden versterkt. De Kinesis optimaliseert de kracht, coördinatie, flexibiliteit en welzijn van het bewegen. Het trainingsapparaat wordt ook gebruikt om looppatronen, houding en sport specifieke bewegingen te verbeteren.

Buitentraining Overhees 15-05-2015

Fysio-en manuele therapie Overhees is gestart met Buiten Training Overhees, op de atletiekbaan van A.V. Pijnenburg in Soest. De loopscholing en loopscreenings waren al bekend en deze zijn nu uitgebreid met de buitentraining. Deze training kan worden gezien als een uitbreiding in uw revalidatie en u een stap dichterbij brengen naar uw niveau van belastenVoor wie is Buiten Training Overhees
Iedereen die revalideert in de praktijk met enkel-, knie-, lage rugklachten en weer terug wil komen op zijn/haar oude sportniveau.

Wie regelt Buiten Training Overhees
Dit gaat in overleg en vaak op advies van uw behandelend fysiotherapeut.

Dag en Tijd van Buiten Training Overhees
Iedere donderdag van 16.00 – 18.30 uur op de atletiekbaan A.V Pijnenburg.

Adres A.V. Pijnenburg
De atletiekaccommodatie van A.V. Pijnenburg is gelegen aan de Wieksloterweg o.z. 10 te Soest

A.V. Pijnenburg is niet te bereiken vanaf de Wieksloterweg Westzijde richting Oostzijde, een gedeelte van deze route is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (accommodatie ligt aan het einde van de Bosstraat). Routeplanner: Bosstraat 96, 3766 AJ Soest

 

Fysio- en manuele therapie Overhees haalt opvolgingsaudit Pluspraktijk 27-04-2015

Fysio- en manuele therapie Overhees haalt opvolgingsaudit Pluspraktijk

Fysio- en manuele therapie Overhees heeft op 19 juni 2014 de opvolgingsaudit gehaald. Dit onderzoek houdt in dat Fysio-en manuele therapie Overhees officieel een Plus-praktijk is en blijft voor de zorgverleners CZ, Achmea/Agis en Menzis. 
 
Tijdens de opvolgingsaudit wordt er gekeken naar de bedrijfsvoering van de praktijk. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek voldoet de praktijk aan de hoogste eisen van de zorgverzekeraars. Circa 5% van de fysiotherapiepraktijken in Nederland voldoet aan deze criteria.

Loopgroep bij Fysio-en manuele therapie Overhees 03-04-2015

Loopgroep bij Fysio-en manuele therapie Overhees

Fysio-en manuele therapie Overhees heeft de unieke mogelijkheid om te revalideren op de atletiekbaan.
Onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten wordt sport specifiek getraind. De loopgroep is een vervolg op de revalidatietraining die binnen in de praktijk al heeft plaatsgevonden. In de loopgroep wordt de laatste fase in het revalidatietraject getraind. Dit zorgt ervoor dat u op een verantwoorde wijze kan terugkeren naar uw wedstrijdniveau.

Tijdens de trainingen van de loopgroep komen verschillende onderdelen aan bod.

Bijvoorbeeld: 

 • Looptraining; oefeningen om op een efficiënte manier en minder blessure gevoelig te leren hardlopen
 • Sprintvormen;
 • Aanzetten, afremmen;
 • Sprongvormen;
 • Loopvormen met bal.

Nu ook loopscreening mogelijk bij Fysio-en manuele therapie Overhees 01-02-2015

Nu ook loopscreening mogelijk bij Fysio-en manuele therapie Overhees

Fysio-en manuele therapie Overhees biedt de patiënt ook de mogelijk om een loopscreening aan te vragen. Bij loopscreening wordt de looptechniek beoordeeld en de mogelijke oorzaken van de specifieke haardloopklachten gesignaleerd.

Na de screening, dat wordt vastgelegd op video, worden de verbeterpunten aan de hand van een videoanalyse besproken met de patiënt. Hierdoor kan de patiënt met de behandelend fysiotherapeut gericht trainen om blessurevrij en met de verbeterende looptechniek de training te hervatten. Fysio- en manuele therapie Overhees houdt de loopscreening op de atletiekbaan A.V. Pijnenburg, te Soest